Julemærkehjemmet Skælskør

Julemærkehjemmet Skælskør

Julemærkehjemmet Skælskør blev indviet den 14. december 1962 og har 48 børn fordelt på 2-mandsværelser på tre afdelinger - 'Højen', 'Skrænten' og 'Fjorden'.

Børnene kommer ofte med forskellige symptomer på, at de ikke trives optimalt i dagligdagen - f.eks. mobning, ensomhed og lavt selvværd.

Børnene får mange 'jeg-kan-oplevelser' gennem daglige aktiviteter i naturen og på Julemærkehjemmets dejlige, fem tønder land store grund. Ændrede kost- og motionsvaner, udfordringer der løfter selvtilliden og den pædagogiske indsats gør, at mange børn kommer hjem med en helt anden udstråling, en mere hensigtsmæssig adfærd og en forbedret livskvalitet uden mobning.

JULEMÆRKEHJEMMENE – GIVER BØRN EN NY START
Alt for mange børn i Danmark mistrives. De føler sig forkerte og udenfor. Men ingen fortjener en hverdag fyldt med ensomhed og ondt i maven. Når børn kommer på Julemærkehjem, får de hjælp til at finde deres styrker og opbygge deres selvværd, så de igen kan indgå i fællesskaber. Og de nye kompetencer og vaner følger med børnene hjem.

Hvordan får Julemærkefonden penge?
I mere end 100 år er Julemærkehjemmene blevet drevet med indtægter fra salg af Julemærker. Men sådan er det ikke mere, for i de senere år er Julemærkesalget faldet drastisk. Julemærkefonden skal samle 110 mio. ind til at drive Julemærkehjemmene, og ca. 10 mio. kr. kommer fra salg af Julemærker i dag. Julemærkehjemmene modtager et offentligt driftstilskud på kun 3,0 %, og derfor er vi helt afhængige af støtte fra privatpersoner, virksomheder og fonde. Et barns ophold koster 79.220 kr.

Takket være din indsats, kan vi fortsat hjælpe udsatte børn i Danmark med at finde deres styrker og opbygge deres selvværd.

14.232 kr.
Indsamlet


4
Indsamlinger

26
Donationer